Wat is het fantastisch…

Hapiness

Wat is het fantastisch…

Dat ik elke dag bezig mag zijn met de dingen die ik het liefst doe.

Elke fase in mijn leven is dit veranderd, zoals bij denk wel iedereen. Je interesse verleggen. Zo ben ik begonnen in Bleiswijk bij De Haan Autoschade, Berging en Transport, 12 jaar hokvast gezeten. Met veel plezier deed ik alle kantoor werkzaamheden die hierbij kwamen kijken. Na de geboorte van mijn oudste zoon veranderde dat. Ik wilde iets anders, wist niet precies wat. Iets vrouwelijk, iets voor mezelf, geen kantoor baan meer, wel contact met mensen, met verschillende situaties. Ik kwam bij 2B-Home party- en business centre in Zoetermeer terecht. Organiseren, plannen, gastvrouw zijn, contact met mensen, afwisselend waren de kernbegrippen. Maar toch miste ik een uitdaging. Ik heb altijd uitdagingen nodig, nieuwe dingen waar ik me dan volledig op kan storten. Dus was ik al vrij snel begonnen aan de opleiding interieurstyling, gewoon omdat ik dat heel leuk vond en uiteraard nog steeds vind. Papieren gehaald, best pittig naast mijn werk en zoon. Trots op mezelf. Een jaar later liep het werk in het party centre terug, last in first out, zeg maar. En toen….. Op zoek naar een nieuwe uitdaging. Met een breed scala aan diploma’s en certificaten op mijn tafel, hoefde ik niet lang na te denken welke ik met het meeste plezier en interesse gehaald heb. De laatste, interieurstyling, hier lag mijn interesse op dat moment. Met de gedachte voor mezelf iets te willen starten ben ik gaan brainstormen over een goede naam van mijn nieuwe bedrijf. Young4Styling. Jong met meerdere betekenissen en styling dekt direct de lading van wat ik aanbied. Niet veel later sloot ik me op in een Haarlems hotel, de theorie-homebase van House of KIKI, gerenommeerd opleidingsinstituut voor vastgoedstyling. In the pocket. Maar ik wilde meer kennis. De opleiding binnenhuisarchitectuur, Floorplanner, NEN2580 en woningfotografie zouden perfect aansluiten op beide facetten: Interieurstyling en Vastgoedstyling.

Het werk binnen halen liep niet vanzelf. Flyers verspreiden, dure advertenties plaatsen, presentaties gegeven. Lastige tijd om te starten, midden in de crisis. Ik wilde iets nieuws verzinnen. Een woonbeurs of woon informatieavond was er nog niet binnen Lansingerland. Voor mij de manier om meer naamsbekendheid te creëren. Februari 2013 startte ik met rondvragen bij de grotere bedrijven, maar nee helaas zonder succes. Want tja wat had ik met Young4Styling bereikt, de naam zij niemand iets. Daar hebben we geen vertrouwen in dat een beurs van de grond komt. Maar Karin was ook bij gemeente Lansingerland langs geweest. Dit was blijven hangen bij de afdeling communicatie. Maart of april werd ik gebeld met de vraag of ik een afspraak wilde met mijn contactpersoon al daar en met Jan Houweling van Architektenburo Houweling. Jan was namelijk met exact hetzelfde idee naar de gemeente gestapt. Dankzij de gevestigde naam van Houweling vond na een erg korte organisatieperiode in september 2013 het eerste Woonevent Lansingerland plaats.

Inmiddels heb ik mezelf leren kennen als iemand die niet stil kan zitten. Die altijd een uitdaging nodig heeft. Maar heb ik ook geleerd, twee jaar na de geboorte van mijn jongste zoon, dat ik mijn rust moet pakken, ‘verplicht’. Ik heb geleerd en zit nog in dat traject, om weer te kunnen gaan genieten van de jongens, van mijn gezin, van alles wat ik rijk ben. Ik ben weer stil gaan staan, om stap voor stap omhoog te klimmen uit een diep dal. Niet meer overal tegenop te zien. Me proberen volledig te ontspannen (maar oei wat is dat moeilijk voor deze bezige bij). Leuke dingen te ondernemen en daarvan proberen te gaan genieten…..Ik ben er nog niet. Ik ben een heel eind op weg. En begin nu te zien dat het gewoon fantastisch is wat ik allemaal mag doen en me bezig houd met de dingen die ik leuk vind. Een nieuwe uitdaging zit al in het koppie en ligt op de loer……..

Een gestylde groet, Karin de Jong Young4Styling.nl

Bewaren

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.